sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syksyn muistoja

24 /2912

Olin unohtanut Siperian. Ajatukseni ovat olleet lapissa koko syksyn, siihen asti kunnes viikko sitten lopetin samoilemisen lyhyeen pikavisiittiin Pyhä-Luostolle.Huomasi "ylisyksyn" tulleen ja päätin palata Siperiaan :)

Loppukesän eletty elämä oli huikean hienoa. Maailma oli / on kaunis pohjoisessa.Elokuun ensimmäisen viikon kieppeillä pyörähdin mieheni kanssa Kilpisjärven vaelluksella, joka meistä riippumattomista syistä kutistui minimiin. Saimme kuitenkin tehtyä sen mitä suunnittelimme. matkamme kulki Kilpisjärveltä - Gappohyddalle ja Isdalenin - Rostadalenin kautta Pätsalle ja sieltä takaisin Kilpisjärvelle. Öitä tähän matkaan kului kolme. Matka ja vaellus sinänsä olivat hyvin onnistuneita.
Minä Rostadalenin maisemissa kylmän kylvyn jälkeen. Aurinko paistoi lämpimästi ja paikka pienelle piknikille oli mitä loistavin.Lisää matkakuvia löytyy tästä linkistä.


Kun sain pari viikkoa palautua Kilpisjärven reissusta teki mieleni vielä tehdä perinteinen yksinvaellus reissu ja harkinnan jälkeen päädyin juna-bussi yhdistelmää käytten Pallaksen vaellukseen. Kulkuyhteydet ovat hyvät mutta harvat, joten matkastani tuli viikon mittainen - viisi yötä tunturissa ja kuusi vaelluspäivää, matkaa kertyi 80km ja tämän reissun aikana minusta tuli " vaeltaja".Ensimmäistä kertaa ei ollut kiire minnekkään - lähdin aamusta aikaisin liikkeelle ja valokuvasin, söin mustikoita tunturista,söin eväitä ja kuljin porojen perässä. sain tehdä kaiken ajan kanssa ja nautiskellen.Huomasin kuinka monilla ihmisillä oli kiire kävellä reitti nopeasti läpi. Itse kuljin löysästä aikataulusta johtuen Pallakselta -Sioskurulle ja sieltä samaa reittiä takaisin...elämä opettaa monessa ja niin opetti vaelluksessakin :)

Ilta Sioskurun käännöskohdassa.
Telttailu elämää


Lentoon lähdössä :)

Lisää matkakuvia Pallakselta löytyy tästä linkistä
Olen aloittanut askartelun ja niistä päivitykset huomenna!

Hyvää sunnuntaita kaikille!


Ei kommentteja: